Sjöängsskolans nior firar skolavslutning klassvis med Idol-Freddie

Freddie Lijegren och Dagge Hagelin

Våren 2020 är en annorlunda tid som kräver kreativa lösningar. För niorna på Sjöängsskolan i Askersund kommer större gemensamma festligheter bytas ut mot en mer intim version i form av ”Sista kvällen me’ klassen” den 10 juni, med Idolstjärnan Freddie Liljegren som ambulerande underhållare.

Sedan många år tillbaka har nior i flera kommuner gemensamt åkt till Skara sommarland i samband med skolavslutningen, ett arrangemang som gått under namnet ”Sista natten me’ gänget”. På grund av de restriktioner som råder med anledning av coronaviruset blir den resan inte av och det blir inte heller någon Grön sommarlovsfestival, den avslutning med festligheter som anordnats på Sjöängsskolan de senaste åren.

– Men vi ville ändå göra så att niorna får en speciell och unik kväll och det hoppas vi att det blir. Varje niondeklass kommer att få en middag på någon av Askersunds restauranger och under kvällen kommer Freddie Liljegren, tillsammans med gitarristen Dagge Hagelin, att åka runt på restaurangerna och underhålla för en klass i taget, säger Annie Mogren Dowding på Ungdomsgården Hörnan, som arrangerar evenemanget.

Utöver underhållning och en fin middag kommer dessutom en fotograf att åka runt bland festlokalerna och ta bilder på varje klass, som sedan kommer att läggas ut klassvis i gallerier på internet.

– Precis som Grön sommarlovsfestival blir det här naturligtvis ett nyktert evenemang, alla som anmäler sig förbinder sig att avstå från alkohol och droger, säger Annie Mogren Dowding.

De lokala restauranger som kommer att agera festlokal för varsin avslutningsklass är Verket, En trappa upp, Sjötullen, Klockargården och Hotell Norra Vättern.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2020-05-14