Fredrik Idevall ny samhällsbyggnads-chef på Sydnärkes byggförvaltning

Fredrik Idevall

Nu är det klart med ny chef för Sydnärkes byggförvaltning. Fredrik Idevall tillträder tjänsten som samhällsbyggnadschef den 24 augusti och kommer närmast från jobbet som enhetschef för samhällsplanering och infrastruktur på Region Örebro län.

Fredrik Idevall efterträder tidigare chefen för byggnadsförvaltningen, Lars Johansson, som gått över till en tjänst som projektledare på Askersunds kommuns tekniska förvaltning.

– Vi är mycket glada och nöjda med att Fredrik ska börja jobba hos oss efter sommaren. Fredrik har en lång och gedigen erfarenhet inom de frågor som byggförvaltningen hanterar och kommer bli en stor tillgång för de tre kommuner, Askersund, Laxå och Lekeberg, som ingår i samarbetet med en gemensam byggförvaltning, säger Marie Hillman, kommundirektör i Askersunds kommun, som är värdkommun för Sydnärkes byggförvaltning.

Fredrik Idevall är 59 år och bor i Segersjö utanför Odensbacken, men han har sedan tidigare ett gott öga till södra länsdelen.

– Jag har alltid haft en positiv känsla för Sydnärkekommunerna. Jag vill jobba nära medborgarna, de som lever och verkar i kommunerna och jag brinner för planering och byggande som verktyg för att utveckla samhället. Det sammantaget gjorde att jobbet känns väldigt lockande, säger Fredrik Idevall, som alltså får titeln samhällsbyggnadschef.

– För att bättre matcha byggförvaltningens uppdrag har vi förändrat titeln till samhällsbyggnadschef, säger Marie Hillman.

Sista veckorna i augusti blir händelserika för den blivande samhällsbyggnadschefen.

– Jag fyller 60 år några dagar innan jag tillträder tjänsten. Det här är en chans för mig att göra något annorlunda, det känns kul att ta sig an en ny utmaning istället för att luta sig tillbaka, säger Fredrik Idevall.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2020-05-19