Kommunens grundskolor hälsar eleverna välkomna efter sommarlovet!

Böcker och kunskapens äpple

Torsdagen den 20 augusti startar höstterminen i grundskolorna i Askersunds kommun. Första skoldagen är en heldag, så skolskjutsarna går som normalt.

Kommunens förskolor och skolor håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Elever som är friska ska gå till skolan.

För att minska risken för smittspridning kommer inga större samlingar med elever att hållas på våra skolor i samband med skolstarten. Även i skolornas matsalar har olika åtgärder vidtagits för att minska risken för trängsel.

Askersunds kommun följer hela tiden aktivt händelseutvecklingen när det gäller det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Våra verksamheter följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och regionens smittskyddsenhet ger.

Uppdaterad: 2020-08-17