Snart tar våra boenden emot besök
– men inte från 1 oktober

Smedsgården

På torsdag den 1 oktober upphör det besöksförbud som rått på samtliga Sveriges särskilda boenden sedan 1 april. Under den perioden har två av Askersunds kommuns särskilda boenden, Norra bergen och Lärkbacken, upphört. Istället har de som bott där flyttat in på det nya vård- och omsorgsboendet Smedsgården. Den flytten har nyligen blivit klar och för samtliga anhöriga innebär detta att de får besöka sina nära och kära i en helt ny miljö som de inte känner till och hittar i. För att skapa en säker miljö för de boende behöver personalen därför lite extra tid för att skapa bra rutiner för besök och hjälp med att hitta på det nya boendet. Vi beklagar att detta inte kommer att vara på plats den 1 oktober.

Inte heller kommunens andra boenden Borgmästargården och Syrenen kommer att kunna ta emot besök redan den 1 oktober. Även där handlar det om att säkra rutiner för besök måste finnas på plats först.

Vi kommer göra allt vi kan för att kunna ta emot besökare så snart som möjligt på våra boenden. Så snart de nödvändiga förberedelserna är klara kommer vi att berätta om det här på kommunens hemsida.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2020-10-01