Kostnadsfria resor med buss och färdtjänst till vaccination från 15/2

Tvättar händerna

I samband med Region Örebro läns vaccinering mot covid-19 har regionens samhällsbyggnadsnämnd beslutat att du som resenär får möjligheten att resa kostnadsfritt till ditt vaccinationsställe.

Som tidigare ska du som resenär följa de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och bara resa med buss och färdtjänst om du verkligen måste. Har du möjlighet att kunna resa med bil, cykel eller om du kan gå till ditt vaccinationsställe ombeds du att göra det istället. Du som bokar tid för vaccination via 1177 får ett sms, det gäller som din biljett för din resa med buss.

För att beviljas färdtjänst krävs att du har väsentliga svårigheter att förflytta dig eller att resa med allmänna kommunikationer, utifrån en varaktig funktionsnedsättning. Du beviljas inte färdtjänst enbart för att du inte kan ta dig till eller från vaccination.

Färdtjänst

Du som har ett giltigt färdtjänsttillstånd kan resa med färdtjänstens fordon, om du inte kan ta dig till ditt vaccinationsställe på annat sätt. Boka din resa i så god tid som möjligt genom att ringa Beställningscentralen på telefonnummer 0771-92 00 00. Resor till och från vaccination ska inte bokas via app eller webb.

För att vi ska kunna utföra resorna på bästa sätt vill vi uppmana dig att undvika att resa kl. 06.30-09.00 samt 14.30-16:00, då det är många som behöver ta sig till och från skola och arbete under dessa tider.

Sjukresor

Vaccination räknas inte som ett vårdbesök och därför räknas det inte som en sjukresa.

Vaccinationen är frivillig och erbjuds för varje invånare i vårt län. För att bli vaccinerad behöver du boka tid enligt den prioritetsordning som Folkhälsomyndigheten har tagit fram. Länk till annan webbplats.

Du kommer att kunna resa kostnadsfritt till ditt vaccinationsställe från och med den 15 februari.

Läs mer på Länstrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-02-09