Information om coronapandemin - detta gäller för kommunens verksamheter

Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig, stängd fram till och med den 7 mars 2021.

Idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och ungdomar födda 2002 och senare, såväl utomhus som inomhus, undantas om föreskrifterna och allmänna råd kan följas.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunens inriktning är att följa nationella riktlinjer för att begränsa smittspridningen och vi följer löpande utvecklingen av viruset. För Askersunds kommuns verksamheter gäller åtgärderna nedan fram till i första hand 7 mars eller till dess annat besked meddelas.

Verksamheter som berörs av restriktionerna

• Samtliga evenemang som kommunen arrangerar ställs in, däribland Sjöängens evenemang.
  • Idrottshallar är stängda för allmänhet/föreningar, med undantag för verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar födda 2002 och senare
  • Idrottsanläggningar som utegym, motionsspår och liknande är öppna. Iakttag försiktighet och håll avstånd! Eventuella omklädningsrum är stängda.
  • Bibliotekslokalerna i Askersund och Åsbro är stängda men du kan fortfarande få service. Läs om vilken service du kan få på bibliotekets egen sida.
  • Föreningsaktiviteter på Sjöängen, som körer, yoga och träslöjd är inställda. Föreningsverksamhet som riktar sig till barn och ungdomar födda 2002 och senare kan dock genomföras.
  • Konsthallen på Sjöängen är stängd.
  • Foajé och café/reception på Sjöängen är stängda.
  • Äldrerestaurangen på Sjöängen är stängd.
  • Återbruket Bumerangen i Askersund håller stängt.
  • Familjecentralens öppna förskola och babycafé håller stängt.
  • Ungdomsgården Hörnan på Sjöängen är öppen för barn och ungdomar.
  • Musikskolans verksamhet är öppen för barn och ungdomar födda 2002 och senare.

Övrig information:

• Kommuninvånarna uppmanas att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter.
  • Kommuninvånarna uppmanas att om möjligt kontakta kommunala verksamheter via e-post och telefon.
  • Broddar som delas ut gratis till kommunens invånare över 65 år kan endast hämtas ut på Rådhuset.

Sidansvarig: Henrik Olofsson |

Uppdaterad: 2021-02-18