Ingen badplats vid Kolarängen – kommunen letar efter andra alternativ

Sjö och himmel

Kultur- och tekniknämnden i Askersunds kommun beslutade vid sitt sammanträde torsdagen den 18 februari att inte anlägga en badplats på Kolarängen vid sjön Åmmelången i Åmmeberg. Istället får nu kommunens tekniska förvaltning uppdraget att titta på alternativa platser som kan passa som badplats vid Åmmelången.

Orsaken till att nämnden beslutat att inte gå vidare med alternativet Kolarängen är att kommunen inte har kunnat komma överens om arrendet med markägaren.

– När det gäller badplatsen på Kolarängen kräver markägaren så högt arrende att vi varken kan eller vill betala den summan. Den avviker kraftigt från vad vi betalar för andra badplatser. Vi ser oss nu om efter någon alternativ placering av badplats i Åmmeberg, säger Staffan Korsgren (L), ordförande för kultur- och tekniknämnden.

– Vi jobbar just nu med en alternativ placering av badplats vid Åmmelången, men tar även gärna emot fler idéer från åmmebergarna och andra, säger Daniel Eriksson, som är ansvarig tjänsteperson på Askersunds kommun.

Uppdaterad: 2021-02-19