Närlundahallen renoveras och är stängd för bokning 6 april-31 oktober

Bild av den framtida Närlundaskolan

I samband med att Närlundaskolan byggs till med en ny del kommer även Närlundahallen att renoveras och kommer därför att vara stängd för bokning under perioden 6 april-31 oktober 2021. Hallen ska få ett ansiktslyft och blir bättre, bland annat sker följande: ommålning, ny belysning, ny ventilation, ny matchklocka och ny ljudisolerad vikvägg. Omklädningsrummen får nytt ytskick (väggar och golv) och bättre insynsskydd.

Det här innebär att det endast finns två hallar kvar att använda under en tid: Sjöängshallen och Åsbrohallen. Kommunens lokalbokning har börjat inventera och tittat på hur alla bokningar ska kunna lösas på ett så bra sätt som möjligt.

Kultur- och tekniknämnden beslutade 18 februari om följande prioriteringsordning för lokalbokning av idrottshallar under byggnationstiden av Närlundahallen:
1. verksamhet för barn och unga födda 2002 och senare (dvs. till och med gymnasiet)
2. övriga föreningar i kommunen
3. övriga (dvs. privatpersoner, företag och föreningar från andra kommuner)

Uppdaterad: 2021-03-03