Biblioteket stängs för lackering av golv – minskar behov av stängning framöver

Askersunds bibliotek

Under perioden mellan den 17 mars och 11 april kommer Askersunds bibliotek att vara helt stängt för besökare på grund av att golvet ska lackas. Den åtgärden innebär att biblioteket hädanefter inte måste stänga en vecka varje år för att golvet ska oljas in, något som skett årligen sedan biblioteket öppnade. Tack vare den nya åtgärden beräknas nytt underhåll av golvet inte krävas på minst åtta år.

Biblioteket har sedan det blev klart att golvvården ska genomföras haft extra öppet på lördagar för barnfamiljer som kan beställa böcker och boka egen tid i biblioteket.

Under den period som golvet slipas och lackas kommer böcker och tidskrifter som finns inne på biblioteket att vara oåtkomliga även för personalen. Därför får alla som lånat media extra lång lånetid. Reservationer kan hämtas om du har fått ett meddelande. Telefonservice (0583-810 95) kommer att finnas under bibliotekets öppettider utom måndag 22 mars då all bibliotekspersonal deltar i en planeringsdag.

Vid Sjöängens södra entré planeras för en ”Låna och byt-hylla” med en blandning av gamla och nya böcker som kan lånas och bytas fritt. Bokinkastet kommer att vara låst och alla som lånat uppmanas behålla böcker och tidskrifter tills lånetiden är slut. Dagstidningarna kommer att finnas tillgängliga utomhus som vanligt.

Det planeras också för att tillhandahålla en publik dator på annan plats i Sjöängen. Den kommer att vara tillgänglig under bibliotekets öppettider, men tid måste bokas på förhand via telefon.

Biblioteket i Åsbro är öppet för tidsbokade biblioteksbesök samt avhämtning av beställd media onsdagar 14.00 – 18.00.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2021-03-11