Eva Gustavsson blir ny barn- och utbildningschef i Askersunds kommun

Eva Gustavsson

Nu är det klart med ny barn- och utbildningschef i Askersunds kommun. Den 2 augusti börjar Eva Gustavsson på tjänsten och tar därmed över efter Anneli Döragrip, som haft uppdraget som tillförordnad förvaltningschef i snart två år. Eva Gustavsson kommer närmast från motsvarande tjänst i Tibro kommun.

För Eva Gustavsson blir det på sätt och vis en hemkomst att börja jobba i Askersunds kommun.

– Jag bor i Hammar sedan 2014 och har bott i Askersunds kommun ända sedan 1997. Med den utveckling som sker inom skolområdet i kommunen just nu, med en ny mellanstadieskola som byggs bland annat, tycker jag att det ska bli väldigt spännande att ta mig an det här uppdraget, säger Eva Gustavsson.

Eva Gustavsson kommer ursprungligen från Linköping och är utbildad inom stats- och rättsvetenskap. Hon fyller 55 år i år och har en bred yrkesbakgrund, hon har tidigare arbetat inom gymnasievärlden, men även med arbetsmarknadsfrågor och som verksamhetschef på vårdcentral. Barn- och utbildningschef i Tibro kommun har hon varit sedan 2019.

– Vi välkomnar Eva till ett spännande och viktigt uppdrag i Askersunds kommun. Hennes breda och långa erfarenhet som chef och ledare inom olika verksamheter, kommer vara en stor tillgång för vår kommun, säger Marie Hillman, kommundirektör i Askersunds kommun.

– Jag tycker det är jätteroligt att välkomna Eva till barn- och utbildningsförvaltningen och ser fram emot att samarbeta med henne. Samtidigt vill jag tacka Anneli Döragrip för hennes viktiga arbete under den period som hon har varit tillförordnad barn- och utbildningschef, säger Johanna Martin (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Uppdaterad: 2021-04-08