Nya y-bommar köps in till Borgmästareholmsbryggan

Borgmästareholmsbryggan

Kommunens kultur- och tekniknämnd har tagit beslut om att köpa in nya y-bommar till Borgmästareholmsbryggan, som ersättning för de bommar på bryggans östra sida som förstördes av isen den gångna vintern.

Att köpa in nya bommar gör det möjligt att garantera båtplatser på bryggan under sommaren, även om nämnden slår fast att det är en risk, sett till bryggans dåliga status. Nämnden anser att den risken är värd att ta, med tanke på de allvarliga konsekvenser ett totalt borttagande av båtplatser vid bryggan skulle få för alla båtägare som hyrt plats av kommunen.

Om bryggan inte bedöms klara belastningen av de nya bommarna kan de tas bort och användas på annan plats. Kommunens extrakostnad blir då arbetet med montering och demontering av bommarna, något som enligt nämnden ska vägas mot de ökade intäkterna kommunen får för båtplatserna.

Nämnden vill se de nya bommarna på plats så snart som möjligt, men på grund av tillverknings- och leveranstider kan båtplatserna vara tillgängliga tidigast i mitten av juli.

Uppdaterad: 2021-05-11