Digitalt nationaldagsfirande med högtidstal av landshövdingen

Svenska flaggan

Högtidstal av landshövding Maria Larsson och nationalsången sjungen av Askersunds kommuns kulturpristagare 2021 Systrarna K. Det är lite av innehållet i kommunens digitala nationaldagsfirande på söndag den 6 juni.

Det är andra året i rad som Askersunds kommuns nationaldagsfirande sker i digital tappning, på grund av de restriktioner som gäller till följd av coronapandemin.

– Vi bor och verkar i en vacker kommun i ett demokratiskt vackert land. Demokratin är värd att värna varje dag, den får aldrig tas för given. Att fira Sveriges nationaldag är ett sätt att påminna oss om våra rättigheter och skyldigheter. I år firar demokratin 100 år - vi ska vara stolta! Fira nationaldagen digitalt med oss, varmt välkomna, uppmanar Daniel Eriksson, kommunens kultur- och evenemangschef.

Det digitala nationaldagsfirandet kommer att gå att se på Askersunds kommuns Youtube-kanal (se länk nedan) från klockan 15.00 på nationaldagen den 6 juni.

Utöver landshövdingens högtidstal och nationalsången bjuder det digitala firandet även på en presentation av kommunens övriga pristagare 2021, en digital rundtur i Askersunds kommun, samt en sommarsång sjungen av olika kommuninvånare.

Askersunds kommuns Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-06-01