Plan för öppnande av kommunens verk-samheter som riktar sig till allmänheten

Tvättar händerna

Från och med 1 juni gäller inte längre uppmaningen att kommuner ska hålla icke nödvändig verksamhet som riktar sig till allmänheten stängd. Därför har Askersunds kommun tagit fram en plan för när de verksamheter som varit stängda eller begränsade åter ska kunna öppna helt eller delvis igen. Vissa av de verksamheter som berörs brukar normalt hålla stängt under sommaren, så för dessa gäller att de kommer att öppna igen efter semesterperioderna.

Observera att de tidpunkter som anges kan komma att ändras vid ändrade rekommendationer och restriktioner från myndigheterna.

Verksamheter som berörs:

• Återbruket Bumerangen i Askersund öppnar för ett begränsat antal besökare den 7 juni. Mer information om vad som gäller kommer senare i separat nyhet på webben.
  • Visit Askersunds turistinformation i hamnen öppnar lokalen för ett begränsat antal besökare den 7 juni.
  • Bibliotekslokalerna i Askersund och Åsbro öppnar för ett begränsat antal besökare från 14 juni. Det går då inte längre att boka tid för biblioteksbesök. Mer information om vad som gäller kommer senare i separat nyhet på askersund.se och i sociala medier.
  • Mer-öppet på Biblioteket i Askersund öppnar 2 juni: vardagar klockan 18-22 och helger klockan 7-22. Från 14 juni är det mer-öppet öppet alla dagar klockan 7-22.
  • Idrottshallar kommer åter att kunna bokas av föreningar och allmänheten oavsett ålder på deltagarna från och med vecka 33.
  • Idrottsanläggningar som utegym, motionsspår och liknande är öppna. Var försiktig och håll avstånd! Eventuella omklädningsrum är stängda och öppnar åter vecka 33.
  • Konsthallen på Sjöängen är stängd under sommaren. Istället arrangeras en utomhusutställning om Vättern i hamnen, framför hotell Norra Vättern. Utställningar under hösten annonseras separat.
  • Café/reception på Sjöängen öppnar efter sommaren. Information om vilket datum det sker kommer senare.
  • Äldrerestaurangen på Sjöängen öppnar vecka 33.
  • Evenemang kommer åter bli möjliga att arrangera enligt Folkhälsomyndighetens begränsningar. Bio och scenevenemang på Sjöängen öppnar upp från 1 juni och annonseras separat.
  • Ungdomsgården Hörnan på Sjöängen är öppen för barn och ungdomar.
  • Musikskolans verksamhet är öppen för barn och ungdomar.
  • Föreningsaktiviteter på Sjöängen, som körer, yoga och träslöjd är öppna för alla oavsett ålder.
  • Familjecentralens öppna förskola och babycafé kan öppna från vecka 33.

Tills vidare gäller fortfarande:

• Kommuninvånarna uppmanas att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter.
  • Kommuninvånarna uppmanas att om möjligt kontakta kommunala verksamheter via e-post och telefon.

Uppdaterad: 2021-06-02