Avstängda gator 17 juli – ska förhindra otillåten cruising och ordningsstörningar

Vy över Askersunds hamn

Bil- och mc-träffen Car & Bike Meet, som skulle hållits på lördag 17 juli i Askersund, är inställd och det gäller även den efterföljande cruisingen. Askersunds kommun, polisen och arrangörsföreningen Midnight Cruisers uppmanar därför alla bilburna motorentusiaster att avstå från att komma till Askersund på lördag. Stora delar av centrala Askersund kommer att vara helt eller delvis avstängt för fordonstrafik under lördagskvällen och -natten.

Det var i mitten av juni som arrangerande Midnight Cruisers beslutade om att ställa in Car & Bike Meet, eftersom det trots mildrade corona-restriktioner inte skulle kunna gå att ta in tillräckligt med besökare för att evenemanget ska bära sig ekonomiskt. Den inställda bilutställningen medför även att den organiserade cruising som Midnight Cruisers planerat för tillsammans med Askersunds kommun och polisen inte kan bli av.

För att cruising ska undvikas i Askersund den 17 juli kommer ett antal gator att enkelriktas mellan klockan 17 och 22. Mellan klockan 22 och 05 söndag morgon kommer flera gator, bland annat genomfarten Bergslagsvägen/Drottnings Kristinas väg, helt stängas av för biltrafik. Undantag görs förstås för boende i de berörda områdena.

– Polisen kommer att finnas på plats i Askersund under lördagskvällen och -natten och jobba för att vid behov hantera lagöverträdelser i form av ordningsstörningar, säger Julia Höglund, kommunpolis vid lokalpolisområde Hallsberg.

Från Midnight Cruisers sida blickar man istället fram mot 2022.

– Förhoppningsvis är förutsättningarna andra nästa år. Då hoppas vi åter kunna välkomna fordonsentusiaster till vårt vackra Askersund för se fina bilar och delta i en organiserad cruising som passar hela familjen, säger Sabina Karlsson från föreningen Midnight Cruisers.

Till dess en uppmaning från Askersunds kommun, polisen och Midnight Cruisers: njut av härliga fordon och skön musik, men gör det med hänsyn till dina medmänniskor och med respekt för lagar, regler och gällande restriktioner.

Gatorna som listas nedan berörs av enkelriktningar eller avstängningar kvällen och natten 17 juli. Respektive länk går till dokument med karta där det framgår vilken del av gatan som berörs.

Bergslagsvägen, enkelriktad 17 till 05 Pdf, 1 MB, öppnas i nytt fönster.

Bergslagsvägen, avstängd 22 till 05 Pdf, 846 kB, öppnas i nytt fönster.

Drottning Kristinas väg, enkelriktad 17 till 05 Pdf, 945.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Hamngatan, avstängd 19 till 05 Pdf, 1003.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Lilla bergsgatan, avstängd 19 till 05 Pdf, 682.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Sundsbrogatan, enkelriktad 17 till 05 Pdf, 865.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Södra infarten, enkelriktad 17 till 05 Pdf, 416.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Södra infarten, avstängd 22 till 05 Pdf, 467.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Trädgårdsgatan, avstängd 17 till 05 Pdf, 580.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Väderkvarnsgatan, avstängd 19 till 05 Pdf, 403.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-07-13