Högsta placeringen hittills för Askersund i rankning av företagsklimat

Tummar upp

Plats 69 av landets 290 kommuner. Det är placeringen för Askersunds kommun på den rankning av företagsklimat i Sveriges kommuner 2021 som organisationen Svenskt Näringsliv presenterade den 22 september.

Därmed förbättrar Askersund sin placering med hela 53 platser jämfört med 2020 och är näst högst rankat i länet efter Ljusnarsberg på plats 58. Placering 69 är dessutom Askersunds högsta placering någonsin sedan Svenskt Näringsliv började ranka företagsklimat i kommunerna i början av 2000-talet.

Toppar rankingen gör Vårgårda i Västra Götalands län, före Härryda på andra och Solna på tredje plats.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2021 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under första kvartalet 2021 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Läs mer om Askersunds kommuns resultat på foretagsklimat.se/askersund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-09-22