Fjärde gången med Lakeside Pride
i Askersund under vecka 42

Logga Lakeside pride

Under vecka 42 äger den fjärde upplagan av Lakeside Pride rum, Askersunds egen Pride-vecka som kommunen arrangerar tillsammans med Zinkgruvan Mining.

Ett bra tillfälle för Askersunds kommun att visa att alla är välkomna här. Det tycker Daniel Eriksson, kultur- och evenemangschef på Askersunds kommun.

– Vårt grunduppdrag som kommun är ju att vi ska verka för alla våra invånare och ordet ”alla” är verkligen centralt i det sammanhanget. Inte minst ett år som i år, när vi firar demokratins 100-årsjubileum i Sverige, säger Daniel Eriksson.

Medarrangör sedan starten av Lakeside Pride 2018 är Zinkgruvan Mining, kommunens största privata arbetsgivare.

– Det är viktigt för oss som en stor arbetsgivare att visa vårt stöd för HBTQI-personer och för alla människors lika värde. Det är också ett av de sätt som vi arbetar med FN:s globala mål för en hållbar utveckling, säger Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining.

Läs mer om Lakeside Pride på visitaskersund.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program för Lakeside Pride vecka 42 i pdf-format Pdf, 757.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-10-18