Komtek startar kurser i Askersund
igen efter höstlovet

Logga Komtek

Efter några års uppehåll är vi nu äntligen igång igen! Efter höstlovet drar startar Komteks kurser i Askersund igång.

Komtek är en kommunal teknikskola. Här kan barn och unga gå på fritidsverksamhet, likt den kommunala musikskolan fast med teknik. Kurserna kan handla om konstruktion, mekanik, elektronik, design, programmering eller entreprenörskap. Teknikintresset väcks och fördjupas och kreativiteten utvecklas. Komtek jobbar hårt för att bryta traditionella könsroller och öka såväl flickors som pojkars teknikintresse.

I framtiden behöver Sverige fler tekniker och entreprenörer. Men de senaste åren har ansökningarna till tekniska utbildningar minskat. Komtek vill vända trenden. I en kommun med ett teknikorienterat näringsliv kan ett ökat teknikintresse bland barn och unga vara avgörande för framtiden. Barnen i kommunen får möjlighet att växa och samtidigt läggs grunden till kommunens tillväxt.

Aktiviteten är en samverkan mellan Örebro kommun, Askersunds kommun och Zinkgruvan Mining

Kurserna som ges i höst

Nya fräcka prylar (årskurs 3-4)
Tycker du att det är kul med teknik? Gillar du att designa färgsprakande fräcka prylar som kan röra sig? Då är den här kursen för dig som har fantasi och gillar färg och form! Under terminen bygger vi coola saker som lyser och rör på sig.
Affisch Nya fräcka prylar Pdf, 670.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Teknik i underlandet (årskurs 1-2)
Efter att ha utforskat de sju haven hittar de tre kamraterna Modig, Pyssel och Upptäck en hemlig gång i Stockholms stad. Följ med ner i underlandet och upptäck vilka olika tekniker som finns där. Vi bygger spännande saker som händer i vår sagobok. Du får prova olika tekniker genom att skapa massor av kreativa och fantasifulla saker. Var leder den hemliga gången…?
Det här är en kurs för de allra yngsta deltagarna, där vi närmar oss tekniken på ett lekfullt sätt. Genom att bygga olika finurliga saker som lyser eller rör på sig, lär vi oss enkel mekanik och elektronik.
Affisch Teknik i underlandet Pdf, 669.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Anmälan till de båda kurserna sker via Komteks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-10-28