Orange Day 25 november -
orange flagga och digital föreläsning

Orange flagga vid Askersunds rådhus

Den 25 november infaller Orange Day som är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Under hela vecka 47 kommer vi därför flagga orange på flera håll i kommunen.

Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FNs generalförsamling år 1999. Orange Day-kampanjen startades år 2008 av FN:s dåvarande generalsekreterare.

Världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.

Digital föreläsning i Askersund 25 november

På Orange day den 25 november visas i Visholmen, Sjöängen en digital föreläsning med Dermot Clemenger. En föreläsning om förtryck och kränkningar. Men även om hopp och tro. Om att till slut få leva sin dröm, skapa ett annat liv och lyckas med en framgångsrik karriär. Att följa sitt hjärta och få göra det man älskar. Det blir även musik under föreläsningen med Daniel "Dagge" Hagelin.

Mer information om föreläsningen finns på Visit Askersunds hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2021-11-22