Krav på vaccinationsbevis på evenemang i Stora salongen från 1/12

Stora salongen, Sjöängen

Kulturhuset Sjöängen inför krav på vaccinationsbevis vid evenemang i Stora salongen från 1 december. Detta efter att regeringen tagit beslut som möjliggör användning av vaccinationsbevis. Krav på vaccinationsbevis gäller från 18 års ålder. Personer under 18 år och de som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna.

I samband med biljettkontroll till evenemang i Stora salongen kommer besökare behöva visa giltigt vaccinationsbevis och legitimation. Om besökare som har köpt biljett inte har eller vill uppvisa vaccinationsbevis finns möjlighet att göra återköp på biljetten. Detta ska ske senast tre dagar innan evenemanget äger rum.

Läs mer på Sjöängens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Regeringens beslut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Så beställer du vaccinationsbevis

Vaccinationsbevis kan beställas på www.covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För personer utan e-legitimation tar det längre tid att beställa ett vaccinationsbevis eftersom det blir fler manuella moment för att säkerställa att alla vaccinationsbevis hamnar hos rätt personer. Så är det redan idag och det kan bli ännu längre väntetider nu när vaccinationsbeviset ska användas nationellt. Om du inte vill vänta i onödan uppmanar vi dig som ännu inte har skaffat e-legitimation att göra detta, till exempel i form av ett mobilt bank-ID. Då kan du beställa ditt vaccinationsbevis på bara några minuter.

Blankett för beställning av vaccinationsbevis för dig som sanar e-legitimation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2021-12-16