Nationell vaccinationsvecka 14-20 mars

Tvättar händerna

Vecka 11 genomförs den nationella vaccinationsveckan i hela Sverige. Syftet är att få fler att skaffa sig skydd mot covid-19 genom vaccination.

Sverige har generellt en hög vaccinationstäckning. De allra flesta från 12 år har valt att vaccinera sig mot covid-19. Men fortfarande är det drygt en miljon människor som inte har tagit sin första dos.

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19. Uppdraget genomförs under vecka 11, den 14–20 mars, i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Region Örebro län vaccinerar som vanligt på de ordinarievaccinationsmottagningarna i Örebro, Hallsberg, Lindesberg och Karlskoga, men under veckan erbjuds även drop-in på många av länets vårdcentraler, däribland den i Askersund.

Mer information om öppettider finns på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2022-03-11