Askersunds kulturskola
avbockad och invigd!

Avbockning av kulturskola

Under 2022 utvecklas kommunens musikskola till en kulturskola. Det innebär att barn och unga i kommunen får mer att välja bland. I samband med en elevkonsert i Stora salongen på Sjöängen bockades den nya kulturskolan formellt av.

- Det gläder mig mycket att vi nått så här långt att vi kan bocka av Askersunds kulturskola, vilket jag hoppas kommer att locka många att få uppleva den glädje och rikedom som kulturen kan ge, säger Staffan Korsgren, ordförande i kultur- och tekniknämnden som höll invigningstalet för kulturskolan.

Själva avbockningen gjordes av de två eleverna Charlie Berglind Ljunggren och Tove Lennermark.

- Nu får våra barn och unga i kommunen ännu mer att välja bland på fritiden. Vi har nu en kulturskola, vi har redan etablerat teknikskolan (Komtek) i kommunen och vi arbetar för att främja den fysiska aktiviteten och vi har planer på en ny skatepark. Det blir mer för fler och det är jättebra, säger Daniel Eriksson, förvaltningschef på Askersunds kommun.

Nya kurser från och med höstterminen 2022

Dans och teater blir de två nya ämnena som barn och unga kan välja från höstterminen. Planer finns på att utöka med ytterligare ett ämne hösten 2023.

Uppdaterad: 2022-04-08