Askersunds kommun
lanserar tomtkö 18 maj

Husritning

Onsdagen den 18 maj klockan 10.00 blir det möjligt att ställa sig i tomtkö för privatpersoner som är intresserade av att köpa villatomt av Askersunds kommun. Då lanserar kommunen en e-tjänst som gör det möjligt att snabbt och enkelt få en plats i kön.

Askersunds kommun har sedan tidigare endast haft en intresselista för tomter. Nu bildas alltså en kö, där den som anmäler sig först också hamnar först i kön.

– Lanseringen av tomtkön är första steget. Inom några veckor efter att kön lanserats kommer vi att börja släppa tomter, som alla i kön får besked om och har chans att anmäla sitt intresse för, säger Henrik Olofsson, utvecklingschef på Askersunds kommun.

Länk till e-tjänst

Det snabbaste och enklaste sättet att anmäla sig till kön är att använda den nya e-tjänsten, som kräver Bank ID och nås via minasidor.askersund.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den som saknar den möjligheten kan i stället anmäla sig till kön via telefon: 0583-81151

Det kostar 300 kronor att ställa sig i tomtkön och vid varje årsskifte tillkommer en kostnad på 300 kronor för varje år man väljer att stå kvar i kön.

Information om den nya tomtkön går ut direkt till samtliga de som anmält sig till kommunens intresselista, samt via kommunens hemsida, Facebook-sida, annons i Nerikes Allehanda och som pressmeddelande.

Reglerna för tomtkön nås via e-tjänsten.

Uppdaterad: 2022-05-18