Kan vi hjälpas åt inför skolavslutningen?

Logotyper

Verksamheter i kommunen, polisen och Systembolaget har en sak gemensamt: Vi vill skydda unga från alkohol. Många ungdomar har sett fram emot att få samlas igen efter pandemin och fira skolavslutningen vilket också kan innebära kontakt med alkohol.
Ibland är ett nej det finaste du kan ge.

Några kommer troligen be äldre kompisar, syskon eller dig som förälder att köpa ut.
Vanligaste langaren är äldre pojk- eller flickvänner, äldre kompisar eller kompisars äldre syskon.

Askersunds kommun har tillsammans med övriga Sydnärkekommuner, Polisen, Systembolaget och Sydnärkes folkhälsoteam skickat ut ett brev till föräldrar till barn på högstadiet med information inför skolavslutningen. Brevet kan du läsa i sin helhet här nedanför.

Brev till föräldrar - Kan vi hjälpas åt inför skolavslutningen? Pdf, 442.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2022-05-30