Dags för Vätternrundan – vissa sträckor helt avstängda under lördagen 18 juni

Karta över Askersund med avstängda vägar

Den 17-18 juni är det dags för Vätternrundan och i år är det andra gången den nya sträckningen genom Askersund körs. Erfarenheterna från premiären i september 2021 var mycket goda, men arrangörerna har tillsammans med Askersunds kommun och Polisen anpassat avstängningarna av vägar utifrån fjolårets intryck.

Dessa begränsningar i Askersunds tätort gäller under Vätternrundan under hela lördagsdygnet den 18 juni:

-Trafiken stängs av helt på Sundsbrogatan, från Sundsgatan till Hospitalsgatan.

-Hamngatan enkelriktas, så att utfart därifrån inte kan ske på Sundsbron.

-Busstrafiken leds om via Sjöängsgatan och Joel Haugardsgatan.

-Trädgårdsgatan är avstängd längs med depåplatsen på busstorget. Trafik från södra Askersund leds ut via busstorget från Norströmsgatan.

Depåplatsen på busstorget är avstängd från torsdag den 16 juni kl. 07.00 till söndag den 19 juni kl. 18.00. I anslutning till depåplatsen kommer ett antal utställare finnas på plats, exempelvis företag och föreningar som berättar om sina verksamheter och glassförsäljare.

Övrig avstängning av vägar i Askersunds kommun sker på sträckan Godegård-Zinkgruvan, som precis som förra året stängs av helt för obehörig trafik och enkelriktas så att det bara blir tillåtet att åka från Zinkgruvan för de som har ärenden längs vägen. Alternativ vägsträckning går via Mariedamm.

Dessutom råder förbjuden infart från Askersundsvägen (väg 586) in på väg 590.

Arrangören vädjar om att trafikanter i den mån det är möjligt undviker att köra bil på sträckan för loppet under tiden som Vätternrundans cyklister är ute på banan. I Askersund väntas de största mängderna cyklister mellan klockan 11 och 15 på lördagen.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2022-06-14