Semestervikariat

Bild på semestervikarie

Vi söker semestervikarier till några av Sveriges viktigaste jobb!

Semestervikariat

Vikarieperioden sträcker sig från 17 juni - 11 augusti 2019, med möjlighet till introduktionsutbildning och bredvidgång för att lära sig jobbet den 10-14 juni. Andra datum kan förekomma.

Efter semesterperioden kan det finnas möjlighet till förlängning.

Undersköterskor och vårdbiträden

Vi söker undersköterskor och vårdbiträden med ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du kommer i ditt arbete att vara en hjälpande hand i vardagen till personer med olika typer av behov. Placering är i hemtjänst eller särskilt boende.

När man arbetar i hemtjänsten åker man hem till personer för att ge dem stöd, hjälp och omvårdnad. I Askersund finns det fem olika hemtjänstgrupper som alla utgår från Askersund. För två av grupperna krävs att du har körkort då man arbetar hos personer som bor utanför Askersunds tätort.

På ett särskilt boende bor personer som av olika orsaker inte längre kan bo kvar hemma. Våra särskilda boenden är belägna i Askersund och Åsbro.

Stödassistenter, vårdare och boendestödjare

Vi söker vårdare/stödassistenter/boendestödjare till våra gruppbostäder och daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån genomförandeplanen med att stödja personer till ökad självständighet. Personerna har i de flesta fall behov av personlig omvårdnad och många har svårt att kommunicera. Du behöver vara intresserad av att använda kommunikationsstöd. I Askersunds tätort finns sex gruppbostäder samt daglig verksamhet.

Vi söker även vikarier till socialpsykiatrin som boendestödjare för att stötta personer som lider av psykisk ohälsa i deras vardagsstruktur. Du arbetar både i personernas hem och på stödboendet. Du arbetar för det mesta tillsammans med en ordinarie personal.
Arbetet sker i någon/några av våra fem gruppboenden för personer med funktionshinder.

Personliga assistenter

Vi söker personliga assistenter till personer med olika typer av behov. Du kommer i ditt arbete vara en hjälpande hand i vardagen. I arbetet ingår allt från personlig omvårdnad, medicinska insatser, hjälp vid måltider, att sköta ett hem, inköp, vid fritidsaktiviteter, träning och hjälp att kommunicera. Du arbetar i brukarnas hem. På grund av uppdragens karaktär vill vi att du har sjukvårds/omvårdnadsutbildning. Tidigare erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg är meriterande.

Kvalifikationer

Du ska vara fyllda 18 år innan vikariatet börjar och ha ett genuint intresse för människor i behov av stöd, samt ha en god planerings och samarbetsförmåga. Vi tycker det är viktigt att du har förmåga att arbeta i team och att du har ett gott bemötande mot våra brukare, deras anhöriga, dina arbetskamrater och andra yrkesprofessioner och arbetsledningen. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Arbetet kan delvis upplevas både fysisk och psykiskt påfrestande, vilket gör att arbetet kräver god grundfysik och i övrigt god hälsa.


Kontakt

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV till vår bemanningsenhet:
Epost: bemanningsenhetenSidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2019-02-13