Semestervikariat sommaren 2023

Bild på semestervikarie

Vi söker semestervikarier till några av Sveriges viktigaste jobb! På den här sidan kan du fylla i ett formulär och anmäla ditt intresse. Under formuläret, längst ner på sidan, finns beskrivningar av de olika tjänster vi söker vikarier för.

Utbildning inom vården * (obligatorisk)
Utbildning inom vården


Erfarenhet av arbete inom vård/omsorg/funktionsstöd * (obligatorisk)
Erfarenhet av arbete inom vård/omsorg/funktionsstöd


Beskriv din arbetslivsrefarenhet inom vård/omsorg/funktionsstöd
Innehar B-körkort * (obligatorisk)
Innehar B-körkort


Har tillgång till egen bil * (obligatorisk)
Har tillgång till egen bil


Jag söker arbete under följande period * (obligatorisk)
Jag söker arbete under följande periodJag vill jobba inom följande områden * (obligatorisk)
Jag vill jobba inom följande områden
Godkännande av användning av personuppgifter * (obligatorisk)
Godkännande av användning av personuppgifter

Vikarieperioden sträcker sig generellt sett från 19 juni - 13 augusti 2023. Introduktionsutbildning kan komma att ske under vecka 24. Efter semesterperioden kan det finnas möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

- Du ska vara fyllda 18 år eller äldre och gärna ha relevant utbildning.
- Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med människor.
- Du ska behärska svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med boende, anhöriga och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver.
- Du bör ha god datavana.
- Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta i team och att du har ett gott bemötande mot brukare, närstående, arbetskamrater, andra yrkesprofessioner och arbetsledning.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
Vi förutsätter att våra medarbetare är vaccinerade mot Covid-19 så att våra brukare skyddas.

Intresseanmälan

I formuläret här nedanför kan du anmäla ditt intresse för semestervikariat inom Askersunds kommun. När du fyllt i formuläret och tryckt på Skicka-knappen går din intresseanmälan till kommunens bemanningsenhet.

Undersköterskor och vårdbiträden

Vi söker undersköterskor och vårdbiträden med ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du kommer i ditt arbete att vara en hjälpande hand i vardagen till personer med olika typer av behov. Placering är i hemtjänst eller särskilt boende.

När man arbetar i hemtjänsten åker man hem till personer för att ge dem stöd, hjälp och omvårdnad. I Askersund finns det fem olika hemtjänstgrupper som alla utgår från Askersund. Körkort krävs för att arbeta i hemtjänsten, särskilt i de två grupper där man arbetar hos personer som bor utanför Askersunds tätort.

På ett särskilt boende bor personer som av olika orsaker inte längre kan bo kvar hemma. Våra särskilda boenden är Borgmästargården och Smedsgården, båda belägna i Askersunds tätort.

Stödassistenter, vårdare och boendestödjare

Vi söker vårdare/stödassistenter/boendestödjare till våra gruppbostäder och daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån genomförandeplanen med att stödja personer till ökad självständighet. Personerna har i de flesta fall behov av personlig omvårdnad och många har svårt att kommunicera. Du behöver vara intresserad av att använda kommunikationsstöd. I Askersunds tätort finns fyra gruppbostäder samt daglig verksamhet.

Vi söker även vikarier till socialpsykiatrin som boendestödjare för att stötta personer som lider av psykisk ohälsa i deras vardagsstruktur. Du arbetar både i personernas hem och på stödboendet. Du arbetar för det mesta tillsammans med en ordinarie personal.

Personliga assistenter

Vi söker personliga assistenter till personer med olika typer av behov. Du kommer i ditt arbete vara en hjälpande hand i vardagen. I arbetet ingår allt från personlig omvårdnad, medicinska insatser, hjälp vid måltider, att sköta ett hem, inköp, vid fritidsaktiviteter, träning och hjälp att kommunicera. Du arbetar i brukarnas hem. På grund av uppdragens karaktär vill vi att du har sjukvårds/omvårdnadsutbildning. Tidigare erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg är meriterande.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2023-04-28