Starta företag

Händer som planterar en växt

Planeringstiden och de första åren som företagare är spännande och omvälvande. Vi hjälper dig gärna med råd och stöd så att du kan fatta rätt beslut och känna en så stabil grund som möjligt.

Varje år registreras mellan ca 50-70 stycken nya orgnanisationsnummer i Askersunds kommun. Ibland handlar det om helt nystartade verksamheter. I andra fall kan det röra sig om en rörelse som exempelvis utvecklats från enskild firma till aktiebolag.

Som ny företagare kommer du att behöva ta kontakt med många aktörer. Här presenterar vi några av dem. Alla arbetar givetvis konfidentiellt, så att din idé inte sprids.

Näringslivsrådet
Kommunens näringslivsenhet som gärna hjälper dig med kontakter. Det kan röra sig om företag att samarbteta med, lokaler, banker, bidrag, myndighetsärenden och allt möjligt annat. Ibland kan vi svara på din fråga och ibland kan vi lotsa dig till rätt person. Ta gärna kontakt tidigt så att vi kan följas åt på din väg mot att bli företagare!

Nyföretagarcentrum Sydnärke
Arbetar med kostnadsfri rådgivning kring de mer tekniska frågorna runt ditt företagande. Budget, val av bolagsform, skatter, försäkringar, marknadsplan, affäridé och mentorskap är exempel på saker som du kan få hjälp med.

ALMI Företagspartner
Kompletterar Nyföretagarcentrums arbete med rådgivning och kurser för dig som vill starta företag. ALMI erbjuder också såväl mentorskap som finansiering. Denna kompletterar din egen insats och banklån. På ALMI:s webbplats finns även budgetmallar.

Coompanion
Coompanion Mälardalen är experter på hållbart företagande och erbjuder kostnadsfri rådgivning inom ett stort antal områden. Oavsett om det handlar om starthjälp, affärsplan, finansiering, affärsutveckling eller juridik så har vi verktygen och kunskapen som tar er förbi problemen på ett trevligt och tryggt sätt. Alltid på era villkor. Alltid med fokus på både företag och företagare. Varken mer eller mindre. Vi arbetar med alla företagsformer, huvudsaken är att det rör sig om företagande tillsammans eller samverkan mellan företag.

Verksamt.se
En rikstäckande webbplats med alla tänkbara länkar till aktörer som nyföretagare behöver kontakt med. Här finns också bra mallar för dokument som du kommer att behöva.

Vi önskar alla våra nyföretagare stort lycka till! Ta chansen att starta eget företag du med, vi hjälper dig gärna igång!

Sidansvarig: Sofia Fredriksson |

Uppdaterad: 2021-08-30