Digitala uppslagsverk

I länklistan hittar du länkar till digitala uppslagsverk, databaser och andra söktjänster som du kan söka i både hemifrån och på biblioteken.

Övriga digitala tjänster som nämns på denna sida måste du besöka något av biblioteken för att få tillgång till.

I länklistan hittar du även instruktionsfilmer för hur du loggar in och använder vissa av uppslagsverken och databaserna.

Alex Författarlexikon

Ett lexikon över skönlitterära författare från hela världen. Komplett med listor över titlar, filmatiseringar, litterära priser och litteraturhänvisningar i fulltext. Alex författarlexikon finns på bibliotekens datorer och du kan även logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.

Landguiden

Uppdaterad information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Landguiden finns på bibliotekens datorer och du kan även logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.

Mediearkivet

Sök artiklar från svenska tidningar. Mediearkivet finns på bibliotekens datorer.

Trafiko

Nu kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket i Askersund. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska. Anslut till bibliotekets wifi och besök Trafiko.se Länk till annan webbplats. eller boka en publik dator för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok.

Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2022-08-23