Frågor och förslag

Har du funderingar och frågor eller en massa bra förslag och tips som du vill kommunen ska få del av? Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med dem som bestämmer i Askersund. Hör av dig!

Synpunkter, klagomål och beröm​

Om du har en synpunkt på något som borde bli bättre eller helt enkelt ett bra förslag så kan du använda formuläret för synpunkter. Då får du snabbt svar från ansvarig förvaltning. Du hittar länken till höger!

Medborgarförslag​

Har du ett förslag som är mer omfattande så kan det vara en idé att lämna in ett medborgarförslag. Det startar en process och ansvariga politiker blir engagerade i frågan. Tänk på att behandlingen av ett medborgarförslag kan ta upp till ett år!

Frågor

Vill du ställa en fråga till kommuen kan du ringa till kommunens växel eller skicka e-post. ​Växeln kan koppla dig till rätt person och vi ser även till att e-post kommer rätt.

Offentliga sammanträden​

Kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga, vilket betyder att du som är intresserad kan gå dit och lyssna. Som åhörare får man inte vara med och diskutera eller rösta men att gå och lyssna är ett kul sätt att se hur politiken fungerar!

Du kan också följa kommunfullmäktiges sammanträden via webben. Länk finns i högerspalten.


Sidansvarig: Lars-Ivar Jansson |

Uppdaterad: 2021-08-25