Aktuellt just nu

Här kan du läsa om vad som sker och har skett i Askersunds kommuns arbete med genus, jämställdhet och normer.

Vad gjorde vi under läsåret 2019/2020?

Inför sommaren 2019 publicerade Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) rapporten Könsskillnader i skolresultat. Under arbetet med rapporten besökte SKR Askersunds kommun för att ta del av hur kommunen arbetar med just könsskillnader i resultat. Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa intervjuerna med kommunens anställda.

SKR har samlat informationen om hur kommuner arbetar med könsskillnader i betyg och jämställdhet i skolan i inspirationsmaterialet Se, förstå och förändra: Att motverka könsskillnader i skolresultat även här presenteras Askersunds kommuns arbete. Materialet finner du under "relaterade länkar".

Ny rapport på väg

Barn- och utbildningsförvaltningen avslutade snart sitt samarbete med Örebro universitet och forskarstödet Tobias Axelsson. Tobias skrev en rapport om elevers erfarenheter av jämställdhet i skolan och resultaten presenterades till barn- och utbildningsnämnden. Med resultaten från rapporten färdiga kan vi fokusera på att ta nya kliv framåt i kommunens jämställdhetsarbete.

Sidansvarig: Fredrik Johansen |

Uppdaterad: 2020-07-23