Snavlunda skola

Snavlunda skola har verksamhet från förskoleklass till och med årskurs 6 samt fritidshem. Skolan är belägen mitt i byn och delar lokaler med förskolan.

Snavlunda är en liten by belägen en mil sydväst om Askersund i södra Närke. Här är det nära till vackra ängar, stora skogar och glittrande små sjöar. Det har funnits en skola mitt i byn i nästan hundra år!

Snavlunda skola är väl planerad med  tanke på yttre och inre miljö. Våra fina lokaler, med bland annat ”tysta” möbler, ger goda förutsättningar till en lugn och skön arbetsmiljö, där barn/elever och personal trivs och kan göra sitt bästa för att nå sina mål. Personal och barn har fått möjlighet att delta i utformningen, framför allt av utemiljön, vilket innebär att vi har en skolgård/förskolegård som kan erbjuda massor av möjligheter till aktivitet.

Hjärtat i huset är vår fina matsal, där det varje dag serveras omvittnat god mat. Matsedeln är näringsriktigt sammansatt och till varje måltid finns en salladsbuffé, där alla kan hitta något gott att lägga på tallriken. Närodlad mat serveras efter tillgång.

På grund av renovering av Snavlunda skola bedrivs under läsåret 20-21 gemensam undervisning tillsammans med, och i, Rönneshytta.

Sidansvarig: Elin Weiss |

Uppdaterad: 2021-02-09