Rockband 

Spela rock, pop, eller någon annan stil, enskilt, eller tillsammans med andra i ett band! Rockbandsinstrumenten erbjuds i möjligaste mån som gruppundervisning om 40 min/vecka. Enskilda lektioner är 20 min/vecka.

Från årskurs 3.

Trummor

Trummor är det instrument som hjälper alla andra att hålla takten. Det kan liknas vid motorn i musiken. Trumsetet består av bastrumma, virveltrumma, hi-hat, cymbaler och pukor.

Elbas

Elbasen tillhör också motorn i musiken. Inte bara genom att hålla igång pulsen i musiken utan också genom att ge den musikaliska tryggheten. Basen är det instrument som låter mörkast i bandet.

Elgitarr

Elgitarren kan låta på många olika sätt. Vackert, rått, tjutande… Den ger olika karaktär åt musiken. Man kan spela både melodier ock ackord på elgitarren.

Keyboard/Synth

Keyboarden kan, liksom elgitarren, låta på många olika sätt. Den har till och med ännu fler klangvariationer än elgitarren. Man använder den såväl till ackord som melodier. Den kan låta som piano, orgel, stråkar, trummor, blåsinstrument, mm. En synth liknar en keyboard, men på en synth kan man även göra egna ljud att spela med.

Sidansvarig: Andreas Strömbäck |

Uppdaterad: 2020-05-18