Ny arrangör av marknader i Askersund från våren 2024

Sedan Lions Club våren 2023 sa upp sitt avtal som marknadsarrangör har Askersunds kommun sökt någon som kan ta över stafettpinnen. I nästa vecka skriver Askersunds Eventgrupp ekonomisk förening på ett avtal med kommunen om att arrangera marknader.

– Det är roligt att en grupp engagerade personer i vår kommun bildat förening och nu tagit på sig ansvaret att arrangera vår- och höstmarknaderna. Kommunen vill att arrangören ska samarbeta med flera föreningar och Askersund i centrum, säger Daniel Eriksson, förvaltningschef för kultur, evenemang och fritid på Askersunds kommun.

Den 24 april kommer vårmarknaden arrangeras 2024. Det är en onsdag, som är den veckodag vår- och höstmarknader traditionellt arrangerats i Askersund, även om det mot slutet av Lions tid som arrangör testades med lördag.

– I dialog med den nya arrangörsföreningen har vi landat i att utveckla marknaderna fortsatt på onsdagar, säger Daniel Eriksson.

Lions Club Askersund arrangerade marknaderna i många år men tvingades säga upp avtalet med kommunen på grund av tids- och resursbrist.