Joakim Ljungqvist ny kommundirektör i Askersund

Nu är det klart med ny kommundirektör i Askersunds kommun. Joakim Ljungqvist börjar sitt nya jobb i maj. Det står klart efter beslut på ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på fredagsmorgonen.

Joakim Ljungqvist kommer närmast från tjänsten tillväxtchef i Norrköpings kommun och ser mycket fram emot sitt nya uppdrag i Askersunds kommun.

– Askersund rymmer en mängd möjligheter och är en otroligt fin kommun med en viktig roll att fylla som bro mellan expansiva regionerna Örebro och Östergötland och jag ser fram emot att axla rollen som kommundirektör. Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter inom platsutveckling, men också av utveckling av kommunala verksamheter för att förstärka vårt arbete med att erbjuda kvalitativ samhällsservice och i förlängningen skapa en bra vardag för våra invånare med hög kvalitet och effektivitet, säger Joakim Ljungqvist.

Joakim Ljungqvist är 50 år och bor med sin familj i Motala, där han även är född och uppväxt. Innan han började på tjänsten i Norrköping var han i flera år vd för Tillväxt Motala, kommunens bolag för näringslivsutveckling och turism. Dessförinnan hade han i många år arbetat med att framgångsrikt utveckla och driva flera kommersiella radiokanaler i Sverige, samt även hunnit med en period på musik-tv-kanalen MTV. Dessutom har han drivit företag inom platsmarknadsföring.

– Det här känns väldigt bra. Vi behöver ha en kommundirektör i Askersunds kommun som är intresserad och har erfarenhet av tillväxt- och samhällutvecklingsfrågor. Med sin bakgrund är Joakim Ljungqvist ett mycket bra val. Jag ser fram emot vårt samarbete, säger Caroline Dieker, kommunstyrelsens ordförande.

Joakim Ljungqvists anställning som kommundirektör är en interimanställning under ett års tid.