Första spadtag för nya förskolan vid Solberga IP!

På förmiddagen på onsdagen den 24 januari uppmärksammade Askersunds kommun och entreprenören Sjötorpshus tillsammans att arbetet med att bygga den nya förskolan vid Solberga IP i Askersund nu är igång. Själva spadtaget togs av barn från Kristinagårdens förskola tillsammans med Caroline Dieker (M), kommunstyrelsens ordförande och Per Knutsson, vd på Sjötorpshus. Det är bland annat barnen som idag går på Kristinagården som ska flytta in på den nya förskolan när den är färdig att ta i bruk någon gång våren/sommaren 2025.

Det regniga vädret under spadtaget var inget som stoppade barnen från Kristinagården, som är vana att tillbringa stora delar av tiden utomhus. Det lämpar sig den nya förskolan också mycket bra för, med sin närhet till idrottsplats, elljusspår, hembygdsgård och naturreservat.

Förskolan vid Solberga kommer att rymma sex avdelningar och totalt ha plats för 120 barn. Den byggs med trästomme, precis som den nya förskolan Mosippan i Åsbro, som beräknas tas i bruk under senhösten 2024.