Närlunda Arena invigdes med gymnastikuppvisning och innebandy

När ungdomsledarna från Askersunds gymnastikförening klippt det röda bandet var det officiellt. Närlunda Arena är invigd och detta skedde inför fullsatta läktare i den splitternya arenan i Askersund.

Det var många askersundare som passade på att ta en titt på den nya arenan när den slog upp portarna vid 14-tiden på söndagseftermiddagen. Till slut var de 300 platserna på läktarna upptagna och många fick följa invigningen från ståplats. Konferencieren Daniel Eriksson, till vardags förvaltningschef för kultur, evenemang och fritid i kommunen tog tillfället i akt och ledde den månghövdade publiken i en premiärvariant av ”vågen”, något som åskådarna glatt ställde upp på.

Politiker från partierna i det politiska styret i kommunen, med kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M) i spetsen, berättade tillsammans om processen från färdig idé till färdig hall.

– Det var tur att vi gjorde plats för 300 åskådare i den nya hallen, annars hade inte alla fått plats idag! I valrörelsen 2018 tror jag de flesta partierna i fullmäktige utlovade en ny, fullstor idrottshall och idag står vi här i en ny, fullstor idrottshall som både våra föreningar och våra skolor kommer att ha stor nytta av. Det känns fantastiskt, sa Caroline Dieker.

Daniel Ohron (KD), tog fasta på materialet i den nya hallen.

– Se er omkring, det är trä nästan överallt. I en kommun som Askersund där vi har så mycket skog tycker jag att det passar väldigt bra.

Gymnastikföreningen hade fler uppgifter än att klippa band, föreningens unga gymnaster visade sina färdigheter på trampoliner och synkroniserade uppvisningar. Invigningsdagen avslutades sedan med innebandy, där Askersunds IBK:s lag med pojkar födda 2012 fick göra det allra första nedsläppet i hallen.