Villatomter på Gustavslund släpps i april

I april släpps 25 nya villatomter i området Gustavslund i Askersund. Tomterna kommer att först erbjudas dem som har en plats i kommunens tomtkö.

Gustavslund ligger i norra delen av Askersund. Området har närhet till stadens utbud och samtidigt nära till naturområden. Det är planerat för att skapa en luftig känsla med grönområden och sparade träd.

– En annan fördel med området är att variationen är stor när det gäller tomternas storlek. De är från 1 000 kvadratmeter stora ända upp till 2 000, vilket är ovanligt stort för villatomter. Det här är dessutom ett område som blir en fortsättning på de redan etablerade och uppskattade områdena Lustenrust och den befintliga delen av Gustavslund, säger Henrik Olofsson, utvecklingschef på Askersunds kommun.

Intill de nya villatomterna ligger Humlegårdens förskola. Det finns också bra cykelvägnät för att nå skolor, idrottsplats och centrum.

Tomternas pris varierar mellan 395 000 och 825 000 kronor. På området finns även två byggrätter för flerfamiljshus som kommer att erbjudas företag som anmält sig till kommunens intresselista för den typen av tomter senare under våren.

Utskick till de som står i kommunens tomtkö gick ut under vecka 15. Sista dag för intresseanmälan är 23 april.

Mer information om de nya villatomterna på Gustavslund