Beachvolleyskola i Tjälvesta efter invånarinitiativ

Sedan något år tillbaka finns möjligheten även för privatpersoner att ansöka om pengar från kommunen för att arrangera aktiviteter, exempelvis för barn och unga. Detta kallas invånarinitiativ och är ett sätt att göra det möjligt även för dem som inte är en del av det traditionella föreningslivet att få stöd. I juni är det dags för det första invånarinitiativet som sökt och beviljats stöd från kommunen, en beachvolleyboll-skola på Tjälvesta Säteri.

Under tre dagar med start på nationaldagen 6 juni arrangerar paret Mattias och Astrid Malmrot en beachvolleyboll-skola för barn mellan 5-7 år. Övningar med boll varvas med lekar i sanden på beachvolleyplanen som de byggt vid sin gård.

– Vi har båda tränat och tävlat i beachvolleyboll under flera år och är sedan länge också aktiva i beachvolleyklubben Beachbrothers i Örebro. Syftet med volleyskolan är att väcka ett intresse för sporten beachvolleyboll och att skapa en rolig aktivet för mindre barn, säger Mattias Malmrot.

– Det här är ett jättebra initiativ som vi gärna vill hjälpa till att sprida information om. Förhoppningsvis upptäcker fler möjligheten att komma med invånarinitiativ och kommer in med ansökningar till oss, säger Annika Restadh avdelningschef för bland annat ungas fritid på Askersunds kommun.

10 platser finns till beachvolley-skolan som pågår 6-8 juni mellan klockan 15.00 och 16.30. Anmälningsavgiften är 150 kronor och i den ingår mellanmål, t-shirt och boll och först till kvarn gäller.

Anmälan skickas till mattias.malmrot@gmail.com

Informationsblad beachvolleyskola 6-8 juni 2024 Pdf, 6.9 MB.