Vikariat och extrajobb

Vårdpersonal sitter och pratar med äldre kvinna

Som vikarie arbetar du vid behov. Du kan hoppa in och jobba med kort varsel. Ofta ersätter du någon som är ledig men också kan du arbeta om det behövs extra personal.

Att arbeta som vikarie passar dig som:

  • är sugen att prova arbeta inom olika verksamheter för att se om det är något som passar dig
  • som studerar och vill dryga ut kassan under studietiden
  • som är pensionär och inte vill släppa kontakten med arbetslivet

Vi behöver dig som vill arbeta inom äldreomsorg, funktionsstöd, personlig assistans, förskola, fritids, skola, lokalvård och måltid.

Rekrytering och bemanning av korttidsvikarier sker via vår bemanningsenhet och IT-systemet Timecare Pool. Se kontaktuppgifter nedan.

Vi annonserar för det mesta på Platsbanken och Offentliga Jobb. Men du kan alltid skicka ditt CV och personliga brev till vår epostadress, se kontaktuppgifter nedan.

Du kan också fylla i nedanstående intresseanmälan.

Om vi tycker din ansökan är intressant och vi har ett behov så kommer vi kalla dig på anställningsintervju. Ibland genomförs gruppintervjuer.

Efter intervjun tar vi referenser från tidigare arbetsgivare. Om allt känns ok och vi kommer överens om lönen så skrivs du in som vikarie.

Din anställningsform kallas intermittent anställning och det innebär att du endast är anställd de dagar du är bokad på arbetspass. Du kan acceptera eller avvisa erbjudet arbete. Du är skyldig att arbeta de arbetspass som överenskommits.

Efter att du fått din anställning så förs du över till verksamheten. Där får du en introduktion om verksamheten och inom vård och funktionsstöd får du gå bredvid ordinarie personal under ett antal arbetspass så du lär dig rutiner och arbetsuppgifter.

Vi använder IT-systemet TimecarePool som du kan ha som en app i din mobil.
Där anger du när du kan och vill arbeta genom att lägga dig tillgänglig. När verksamheten behöver en vikarie lägger de in en beställning, som sedan matchas mot de vikarier som ligger tillgängliga för arbete. Vikarien bokas sedan via ett SMS.

I Timecare Pool kan du också se vilka vikariebeställningar som finns och intresseanmäla dig.

Här hittar du information för dig som redan jobbar som vikarie:

Telefontider, Socialförvaltningens bemanningplanerare

Måndag - Fredag: 6:30 - 15:30
Lördag - Söndag: 6:15 - 14:00

Kontakt

Socialförvaltningens bemanningsplanerare

E-post: bemanningsenheten@askersund.se

Telefon: 0583-813 44, 0583-813 45 och 0583-811 40

Postadress:

Askersunds kommun
696 82 Askersund

Besöksadress:
Trafvenfelts väg 20

Hjälpte informationen på den här sidan dig?