Fakta om näringslivet

Förstoringsglas på stapeldiagram

Näringslivet i Askersunds kommun är varierat och spänner från några större företag till många små. De största är Zinkgruvan Mining, Munksjö Aspa Bruk, Skyllbergs Bruk, Essity, ITS Logistikpartner, Alfapac och ICA. Andra exempel på kända varumäken är Husqvarna, Amphi-Tech, Svensk Glasåtervinning, AKLA och Silkflower Import.

Viktiga branscher

Handel och besöksnäring är betydande branscher i kommunen, med många besökare till Vättern, Tiveden, den lilla staden och alla evenemang. Lantbruk och skogsbruk är aktiva näringar som präglar bygden, där en stor andel av befolkningen bor i mindre orter och på ren landsbygd. Tillverkning, bygg samt olika konsulttjänster är även stora branscher i vår kommun.

Antal företag

Det finns över 1600 registrerade organisationsnummer i kommunen, där övervägande delen är små företag med en till fem anställda.

Varje år registreras mellan ca 60-100 stycken nya organisationsnummer i Askersunds kommun. Ibland handlar det om helt nystartade verksamheter. I andra fall kan det röra sig om en rörelse som exempelvis utvecklats från enskild firma till aktiebolag.

Sedan år 2000 har det tillskapats nästan 1 000 nya arbetstillfällen i Askersunds kommun. Den öppna arbetslösheten i kommunen är låg.

Kontakt

Sofia Fredriksson
Näringslivs- och kommunikationschef

E-post: sofia.fredriksson@askersund.se

Telefon: 0583-810 30

Postadress:
Kommunledningsförvaltningen
Askersunds kommun
696 82 Askersund

Besöksadress:
Stöökagatan 8

Hjälpte informationen på den här sidan dig?