Här hittar du allmänna frågor och svar om e-legitimation och e-tjänster. Du kan även läsa mer på www.e-legitimation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta oss för mer information.

Vad är en e-tjänst? 

E-tjänster är aktiviteter på webben som kräver en särskild säkerhetslösning. Med denna funktion legitimerar du dig och kan också skriva under en handling och lämna den i form av ett elektroniskt dokument.

Vad är e-legitimation?

En e-legitimation kan jämföras med en "vanlig" ID-handling som ID-kort eller körkort och är en elektronisk motsvarighet. Med hjälp av e-legitimationen kan du identifiera dig och skriva under handlingar elektroniskt. Ta reda på mer på sidan "Om e-legitimation".

Hur skaffar jag e-legitimation?  

www.e-legitimation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns utförlig information om hur du skaffar e-legitimation. När du hämtar din e-legitimation genom din bank är den kostnadsfri.

Spärra e-legitimation

Om du förlorat din e-legitimation eller misstänker att den på något sätt missbrukas ska du omedelbart spärra den. Det gör du hos utfärdaren.

Jag har glömt lösenordet till min e-legitimation, vad ska jag göra?

Du måste då hämta ut en ny e-legitimation hos utfärdaren. Det är bara du som vet vad du har för lösenord och ingen annan kan ändra lösenordet eller nollställa det.