Mat, måltider

Måltiden är en hälso- och trivselfaktor. Måltiden har betydelse för prestationer och välbefinnande. En näringsmässigt balanserad mat förebygger och läker ohälsa.

I kommunen serverar vi cirka 4 700 måltider av olika slag varje dag. Cirka 110 personer inom vård och omsorg, förskolor, skolor och kök, gör dagligen en arbetsinsats i tillagnings- och mottagningsköken.

Matsedlar

Våra matsedlar hittar du i länk till höger. 

Vecka 28-31 är Restaurang Sjöängen STÄNGD.

Alternativrätter för dig som har hemleverans av mat

Du som har hemleverans av mat med hemvårdens matservice kan välja mellan
två olika alternativrätter. Varje vecka innehåller matsedeln två alternativräter, och om du önskar någon av dessa rätter under aktuell vecka, lämnar du din beställning till hemvårdspersonalen senast onsdag veckan före.

Om du inte gör något val levereras den mat enligt den ordinarie matsedeln till dig.
Blankett för beställning får du av hemvårdens personal.

Önskar du lunch utan dessert!

Nu kan Du som köper kylda matlådor från kommunen, beställa lunch utan dessert för 62 kronor och lunch med dessert för 68 kronor.
Vid soppa levereras alltid dessert.

Vill Du ändra - till lunch utan dessert, prata med Din hemtjänstpersonal, de gör ändringen.

Om Du fortfarande vill ha lunch med dessert alla dagar, så gör Du ingen notering och Ditt abonnemang på måltider fortsätter som vanligt.

När Du ändrar ditt abonnemang, tar det en kalendermånad innan Du får Din ändring genomförd.

Kostpolitiskt program för Askersunds kommun

Kommunfullmäktige beslutade 2020-02-24 att anta ett nytt kostpolitiskt program för Askersunds kommun. Det kostpolitiska programmet hittar du som ett dokument här till höger.

Vill du ha ytterligare information och genomgång av kostprogrammet är du välkommen att kontakta Peter Eineren via telefon eller mail, se kontaktuppgifter till höger.

EU-logga

Sidansvarig: Britt Lindblom |

Uppdaterad: 2023-05-30