Driftstörningar vatten och avlopp

Vatten sprutar från sprucket rör.

Nedan redovisas akuta pågående driftstörningar i dricksvattenleveransen och dricksvattenkvaliteten samt större problem med stopp i spillvattennätet.

Information uppdateras kontinuerligt under det att driftstörningen pågår. 

Servicemeddelanden - SMS

Vi använder en sms-tjänst för att informera om större driftstörningar. Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon med viktig information från oss.
Vi använder funktionen för att skicka störningsinformation i Askersunds kommun där vi ansvarar för VA-ledningarna.

Viktigt om du vårdas hemma

Denna funktion kan vara särskilt viktigt för dig som exempelvis vårdas för en allvarlig sjukdom i hemmet och av den anledningen är beroende av dricksvatten.
Flera telefonnummer kan registreras. Telefonnummer till exempelvis vårdpersonal och hemtjänst kan också läggas in. När telefonnumret finns i vårt system behöver du inte göra något mer. Meddelandet skickas via systemet till den som berörs av driftstörningen. Även verksamheter som vill ha information bör registrera ett eller flera nummer för att nås av information på ett effektivt sätt.

Registrera ditt telefonnummer för att få sms

Om du inte får sms från oss kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan själv registrera mobilnummer och adress i vårt formulär längre ner på sidan. Du kan också få sms till mobiltelefon med kontantkort eller en jobbtelefon som är registrerad på annan ort. Du kan också lägga till fler mobilnummer och adresser. Du kan även avregistrera ditt mobilnummer om du inte vill få sms. Vi lämnar inte ut uppgifterna till någon annan.

Fler kanaler för vår information

Ett meddelande via telefonen skickas ut så fort vi känner till driftstörningen, men löpande information medan vi arbetar med störningen finns på hemsidan. Ibland informerar vi även via radio för att nå ut med störningsinformation som berör stora områden.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?