Ansök eller säg upp plats

Tre barn leker i klätterställning på förskola.

Ansökan om plats​

Ansökan till förskola eller pedagogisk omsorg görs via E-tjänst på Askersunds kommuns hemsida. Den som är stöd- eller kontaktperson till ett barn behöver lämna in intyg för att söka plats. Ansökan behandlas när intyget inkommit.

Ansöka om plats till förskola eller pedagogisk omsorg kan göras nio månader innan önskad placering. Kötid beräknas likväl fyra månader innan önskad placeringsstart. Barn som stått i kö i fyra månader är garanterad en förskoleplats men det finns ingen garanti för att få en plats på just den förskola som man specifikt har önskat. Placering sker tidigast en dag efter att barnet har fyllt ett år.

Uppsägning av plats

När ett barn ska sluta måste platsen sägas upp via E-tjänst Askersunds kommuns hemsida. Uppsägningstiden är en månad och ordinarie avgift tas ut under uppsägningstiden. Vid byte av kommunal förskola inom kommunen behöver inte platsen sägas upp. Det år som barnet börjar i förskoleklass avslutas platsen automatiskt i förskolan den 1 augusti om inte vårdnadshavare sagt upp platsen tidigare.

Söka förskola med annan hemkommun

Om du vill söka förskola i Askersunds kommun men inte är folkbokförd i kommunen gör du det via E-tjänst blankett nedan.

Du får information om du får en plats men även beslut  om det inte skulle finnas plats i förskolan.

Kontakt

Anna-Karin Bergström

Rektor förskolor

E-post: anna-karin.bergstrom@askersund.se

Telefon: 0583-81341

Postadress:
Barn- och utbildningsförvaltningen
Askersunds kommun
696 82 Askersund

Besöksadress:
Stöökagatan 8

Hjälpte informationen på den här sidan dig?