Skogslyckan

Förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola & fritidshem!

I läroplanen för förskolan (Lpfö18) står det att ”Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar.”

Skogslyckan är en del av Södra området förskolor och består av två förskoleavdelningar samt en integrerad fritidshemsavdelning där samarbete mellan verksamheterna sker dagligen.

Även om Skogslyckan ligger i samhället Zinkgruvan, så har vi skogen och blåbärsriset in på gården, och en gård med klätterställning, gungor och en egen backe som ger oss goda förutsättningar att upptäcka och utforska i olika naturmiljöer.

Vidare så speglar våra nyrenoverade lokaler skogens färger där olika nyanser av grönt går som ett tema genom vårt hus.

För oss på Skogslyckan så är det viktigt att arbeta för att barnen utvecklar en god hälsa med en hälsosam livsstil. En balans mellan rörelse och aktivitet samt återhämtning. Vår verksamhet bedrivs delvis utomhus och barn som har behov av att sova under sin vistelsetid hos oss, sover utomhus i egen vagn under tak. Därtill har vi förmånen att ha en kock som städar och lagar maten här på plats på Skogslyckan.

Väl mött!

Öppettider

Klockan 05:30-17:30

Kontakt

Telefonnummer 811 91, 072-246 40 64

Hjälpte informationen på den här sidan dig?