Sundsängen

Barn och personal leker i sandlådan på förskolan Sundsängen.

Välkommen till Sundsängens förskola!

I läroplanen för förskolan (Lpfö18) står det att ”Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar.”

På Sundsängens förskola är visionen en samspelande atmosfär där barnen visar vägen och pedagogerna finns med till både kropp och själ för att utveckla och bekräfta. Pedagogerna fångar upp barnens intressen och idéer som ligger till grund för att erbjuda en god kvalitet på utbildning och undervisning.

Sundsängens förskola består av 2 avdelningar där det råder ett öppet klimat mellan avdelningarna och mycket samarbete över gränserna. Alla pedagoger och barn på förskolan får möjlighet att skapa relationer till varandra vilket skapar en stark Vi-känsla och trygghet.

Vi är belägna centralt med närhet till att besöka både Askersunds kulturella utbud och landsbygd där man kan uppleva skog, kor, hästar och höns.

Våra lokaler som är ändamålsenliga, ljuddämpande och överskådliga inbjuder barnen till lek och kreativitet.

Fysisk aktivitet och bra mat har hög prioritet på Sundsängens förskola. Genom daglig planerad rörelseaktivitet, dagliga utevistelser och en måltidspedagogik som väcker barns nyfikenhet kring kost. Syftet är att grundlägga hälsosamma vanor för barnen. Förskolans kök har en central plats i förskolans lokaler där vår utbildade kock skapar nära relationer med barnen. Förskolans kök erbjuder hembakat bröd, hälsosam frukost/mellanmål, frukt och varierande salladsuppläggningar efter säsong som komplement till den goda lunchen ifrån kommunens centrala kök.

Förskolan arbetar medvetet med läroplanen, vilket betyder att vi befinner oss i en ständig utvecklingen.

Öppettider

Klockan 06:00-17:00

Kontakt

Myran 073–047 18 83

Fjärilen 073–047 18 94

Hjälpte informationen på den här sidan dig?