Stöd till barn och ungdom

Silhuett av flicka som lutar sitt huvud mot knäna.

Alla mår dåligt ibland. Det går inte alltid att vara glad. Ibland behöver du tillåta dig själv att känna det du känner och ibland kan det vara bra att prata med någon.

Stödsamtal

Du som barn eller ungdom kan träffa familjestödjare på Familjecentralen för stödjande samtal enskilt eller tillsammans med din familj eller förälder. Familjestödjarna vill alltid ha någon form av kontakt med förälder till de barn/ungdomar som de träffar i samtal.

Barngrupper

Familjecentralen i Askersund erbjuder olika barngrupper.

Till Barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte när du ringer. Du behöver inte tala om vem du är. Du bestämmer själv vad du vill prata om.

​UMO är en webbplats för alla mellan 13-25 år. Där kan man få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. Man kan få svar om man undrar något eller oroar sig för något. Du har möljlighet att ställa anonyma frågor. Man kan också få nya idéer om hur man kan tänka kring sitt liv. ​

För dig som är 13 - 25 år och har frågor om eller problem med alkohol eller droger. Här kan både du och dina närstående få hjälp och stöd. Det går att vara anonym.

Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst. Chatten är öppen vardagar mellan kl 18.00-22.00 och helger kl 14.00-18.00.

Mind.se är en av Sveriges största organisatoiner som arbetar med psykisk ohälsa och kan ge direkt stöd till dig som vill prata med en vuxen eller sitter i en situation av livs- eller självmordstankar.

Du kan även vända dig direkt till individ- och familjeomsorgen, kontaktuppgifter nedan.

Kontakt

Familjecentralen

Telefon: 0583-820 08

Individ- och familjeomsorgen

Besöksadress:
Lilla Bergsgatan 10 A

Reception

Telefon: 0583-820 50

E-post: ifo@askersund.se

Postadress:
Socialförvaltningen
Askersunds kommun
696 82 Askersund

Hjälpte informationen på den här sidan dig?