Borgmästargården

Borgmästargården

Borgmästargården är ett av kommunens särskilda boenden som ligger centralt vid vårdcentralens område. På Borgmästargården bor och lever du ett så normalt liv som möjligt och får den hjälp du behöver dygnet runt.

Boendets utformning

Huset är uppdelad på två enheter där det på varje enhet finns det ett gemensamt mat-/dagrum med tv, radio och en uteplats. I matrummet finns flera bord där du, om du önskar, sitter gemensamt med övriga boende och äter mat. Den egna lägenheten består av ett rum med hall och badrum. Lägenheten är utrustad med trinettkök, garderober, värdeskåp, medicinskåp och egen uteplats.

Aktiviteter

Här erbjuds aktiviteter i form av gymnastikprogram, sång och musik, promenader, spelstunder med mera. Boendet får även besök från frivilligorganisationer och föreningar. Du som hyresgäst har möjlighet att delta i de dagliga aktiviteterna utifrån dina förutsättningar för att på så sätt få en meningsfull vardag. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt, där dina egna resurser och möjligheter tillvaratas.

Personal

Personalen på Borgmästargården arbetar i team för att du ska få så professionell hjälp som möjligt. Teamet består av omvårdnadspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut, enhetschef samt annan profession vid behov som till exempel läkare, demenssjuksköterska och fysioterapeut. Utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi ser hela människan, stärks den enskildes känsla av sammanhang och mening. Du som bor här ska få den vård och omsorg du behöver, vilket görs allra bäst i samverkan med dig.

Ansökan

För att ansöka om boende i Askersunds kommun ska en kontakt med biståndshandläggare ske. Biståndshandläggare handlägger och beslutar om eventuellt boende.

Kontakt

Borgmästargården

Telefontid mellan klockan: 10.00-11.00, 16.00-18.00

Telefon: 076-110 59 00

Besöksadress: Borgmästargatan 6, 696 31 Askersund

Postadress: Borgmästargatan 6, 696 31 Askersund

Kontakt

Biståndshandläggare äldreomsorg

Telefon: 0583-820 01

Telefontid: 08.00-09.00 vardagar utom onsdag

Reception

Telefon: 0583-820 50

E-post: ifo@askersund.se

Besöksadress:
Lilla Bergsgatan 10 A

Postadress:
Socialförvaltningen
Askersunds kommun
696 82 Askersund

Emma Johansson
Enhetschef

E-post: emma.johansson@askersund.se

Telefon: 0583-811 48

Postadress:
Socialförvaltningen
Askersunds kommun
696 82 Askersund

Besöksadress:
Västergården, Trafvenfeldtsvägen 20

Hjälpte informationen på den här sidan dig?