Smedsgården

Skiss på nytt vård- och omsorgsboende

Detta är vårt nya vård- och omsorgsboende med 96 enrumslägenheter och två par-lägenheter. Här på Smedsgården bor och lever du ett så normalt liv som möjligt och får den hjälp du behöver dygnet runt.

På Smedsgården arbetar vi i team för att du ska få så professionell hjälp som möjligt. Teamet består av omvårdnadspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut, enhetschef samt annan profession vid behov, som t.ex. läkare, demenssjuksköterska och fysioterapeut. Vi arbetar utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi ser hela människan. Vi stärker den enskildes känsla av sammanhang och mening. Vi vill ge dig den vård och omsorg du behöver, vilket vi gör allra bäst i samverkan med dig.

Vi erbjuder aktiviteter i form av gymnastikprogram, sång, musik, promenader och spelstunder m.m. Varje vecka får vi även besök av frivilligorganisationer och föreningar. Du som hyresgäst har möjlighet att delta i de dagliga aktiviteterna utifrån dina förutsättningar för att på så sätt få en meningsfull vardag. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt, där vi tar tillvara på dina egna resurser och möjligheter.

Åtta lägenheter bildar en boendeenhet som delar på gemensamma ytor. Enheterna är inredda och utformade för att skapa hemkänsla. Från varje enhet är det möjligt att komma ut på balkonger, atriumgårdar och uterum. Boendet har omedelbar närhet till vårdcentral och folktandvård. Varje lägenhet består av hall med pentry, ett rum där det finns yta för både vardags- och sovrumsdel samt ett badrum. I lägenheten finns en klädkammare för förvaring av de tillhörigheter som du inte vill ha framme. Vissa av väggarna är tapetserade för att skapa trivsel. Fönstren är låga, så man även från sängen kan ha koll på väder och vind.

För att ansöka om boende i Askersunds kommun ska en kontakt med biståndshandläggare ske. Biståndshandläggare handlägger och beslutar sedan om det är aktuellt med ett boende. Se kontaktuppgifter i menyn till höger.

Sidansvarig: Marie Karlsson |

Uppdaterad: 2022-09-30